sidorna har uppdaterats 2022

BAKGRUND

Jag har fungerat som ordinarie sångsolist i dansorkester från 1994. Hela Nyland och dess närområden har blivit bekanta. Jag har besökt många fina ställen och träffat där väldigt intressanta kunder. Vi har också spelat regelbundet I Sverige- och Tallinbåtarna.

Elva sista åren har jag sjungit med Broadway. I Broadway spelar känd trummis Mika Lukkari och bakom keaboard spelar sjungande pianist och Tapio Mäkinen eller Juha Joenpolvi. Som sjungande gitarist har vi Kari Lamervo eller Hannu Eskman.

Vi framför dansant musik allt från "svensktoppen" till finska schlager. Musikerna i orkestern har en lång erfarenhet av dansbandsmusik.

Min soloskiva innehåller fyra "schlager" låtar som är gjorda för mig. Till den Svenska låten har jag gjort texten själv. På skivan medverkar musiker från Helsingfors.

Jag har varit intresserad av musik från 6- års ålder. Jag började med violin och sång i medborgarinstitutet och därefter har jag tagit sånglektioner som privat elev. På 80-90 talet har jag samarbetat och haft konserter med elever från Sibelius Akademin. I Borgånedjens musikinstitut har jag avlagt examen 1999 i klassik sång och teori. År 2007 slutförde jag mina studier på pop/jazz avdelningen.

Jag har deltagit i nationella sångtävlingar med goda resultat. Jag har också varit med i olika musikaler. Jag har deltagit till många kurser för artister som ordnades i Ikalis. Som lärare verkade t.ex Antti Hyvärinen, Bianca Morales och Katriina Honkanen.

Esme

KVARTET BROADWAY +ESME
solist, keybords, trummor och gitarr

TRIO  BROADWAY +ESME
Solist, keybord, trummor eller gitarr

DUO
Esme & Tapio eller Esme & Juha

 

 

Med vänliga hälsningar,

Esme Manns

Tel. 040-5050109

email: esmemanns(a)gmail.com